Asociații Studențești

Asociaţia Studenţilor la Construcţii din Bucureşti

Asociaţia Studenţilor la Construcţii din Bucureşti este o organizaţie non-guvernamentală, reprezentativă a studenților Universității Tehnice de Construcții București.

Viziunea ASCB: Credem în oameni, credem în noi, credem că împreună putem deveni schimbarea pe care ne-o dorim în societate!

Misiunea pe care ne-am asumat-o este de a construi şi dezvolta comunități motivate de umanitate și cunoaștere care generează un impact pozitiv în societate prin prisma integrității, inovației și implicării.

Valorile noastre reprezintă cei șase stâlpi ai ASCB: Integritate, Inițiativă, Implicare, Învățare, Inovație, Impact.

PROIECTELE NOASTRE

În cei peste 11 ani de activitate, ASCB a reprezentat și promovat interesele a peste 10.000 de studenți, creând oportunități de dezvoltare personală și profesională, evenimente caritabile, precum și programe de internship-uri menite să faciliteze acomodarea studenților pe piața muncii și să consolideze colaborarea între mediul universitar, mediul de business și studenți.

Programele de Internship-uri realizate de ASCB împreună cu AICPS, ISC și diverse firme din domeniu le oferă studenților Universității Tehnice de Construcții ocazia de a-și dezvolta experiența practică de lucru sub supravegherea profesioniștilor din domeniu. În anul 2017 peste 80 de studenți și-au realizat proiectul de practică, timp de o lună, în cadrul acestui program.

Săptămâna Studentului la Construcții se desfășoară la începutul fiecărui an universitar, constând în vizite pe șantiere și în birouri de proiectare, workshop-uri și training-uri, cu scopul de a inspira, motiva și responsabiliza actualii studenți – viitori ingineri și de a oferi o perspectivă mai clară asupra carierei de inginer.

ConstructFEST este un eveniment de referință pentru piața de construcții din România și pentru viitoarea resursă umană din domeniu, actualii și viitorii studenți. Evenimentul găzduiește anual ateliere de lucru, prezentări și mese rotunde cu diferite teme de interes din domeniu, tururi ghidate în campus și în laboratoarele universității, evenimente culturale precum și târguri dedicate elevilor și studenților.

Serata de Crăciun este o tradiție a ASCB prin care, din donațiile obținute la diferite momente artistice, cum ar fi numere de magie, de stand up, momente muzicale, dans, teatru, licitații, standuri cu mâncare, ne dorim să aducem spiritul Crăciunului mai aproape de oamenii aflați în dificultate care au nevoie de sprijinul nostru.

Programele de formare consolidează cunoștințele dobândite la facultate, contribuind la dezvoltarea studenților atât pe plan profesional cât și pe plan personal. Atât traineri din cadrul asociației cât și specialiști de la firmele din domeniu participă la formarea studenților.

CONTACT

Site ASCB: http://ascb.ro/
E-mail: contact@ascb.ro
Facebook: https://www.facebook.com/ascb.ro/
Instagram: https://www.instagram.com/ascb.ro/