Practică

Anunț important [02.05.2024] PRACTICA IUNIE 2024 !!!!!

Metodologie desfasurare practica

FAZA 1

Anexa 2 – Cerere pentru efectuarea practicii de specialitate în cadrul unei companii din domeniul constructii

In vederea organizarii stagiului de practica, in prima faza va rugam ca  studenții anului III Inginerie civilă Engleză și Franceză sa completeze cererea din Anexa 2 de mai sus, mentionand unde vor efectua practica si, daca se desfasoara inafara UTCB, numele companiei si celelalte date. Daca efectuati in cadrul UTCB, completati cererea specificand numai faptul ca ramaneti in cadrul UTCB.

Cererea trebuie trimisa pe adresa secretariat.fils@utcb.ro cel tarziu pana la data de 31.05.2024

FAZA 2

Ulterior, pachetul de practica va trebui sa contina in mod obligatoriu urmatoarele documente., indiferent de locul de desfasurare a practicii :

“Conventia cadru” va fi rezolvata de catre UTCB NUMAI in cazul studentilor care vor efectua practica organizata de facultate

“Conventia cadru” va fi rezolvata de catre compania la care se efectueaza stagiul de practica in cazul studentilor care  NU vor efectua practica organizata de facultate

 

 

Anunț important [30.05.2023] PRACTICA IUNIE 2023 !!!!!

Va rugam ca  studenții anului III Inginerie civilă Engleză și Franceză sa completeze cererea din Anexa 2, mentionand unde vor efectua practica si, daca e inafara UTCB, numele companiei si celelalte date. Daca efectuati in cadrul UTCB, completati cererea specificand numai faptul ca ramaneti in cadrul UTCB

Anexa 2 – Cerere pentru efectuarea practicii de specialitate în cadrul unei companii din domeniul constructii și să o incarce pe echipa TEAMS dedicata până la data de 5 iunie 2022, ora 12.00. 

Pachetul de practica trebuie sa contina urmatoarele documente obligatorii, indiferent de locul desfășurării practicii:

“Conventia cadru” va fi rezolvata de catre UTCB in cazul studentilor care vor efectua practica organizata de facultate

“Conventia cadru” va fi rezolvata de catre compania la care se efectueaza stagiul de practica in cazul studentilor care  NU vor efectua practica organizata de facultate

 

 

Anunț important [09.01.2023] PRACTICA MASTER an I

sem I 2022-2023 !!!!!

Avand in vederea ca incepand cu acest an  s-a introdus in curricula universitara practica la programul Master an I, practică ce se considera desfășurată la angajator, colocviu de practica se va susține   Vineri 10.00 -14.00. Acest colocviu înseamnă ca dvs trebuie sa va prezentati cu un “referat/caiet ” de practica însoțit si de actele pe care le gasiti daca deschideti linkul de  mai jos.

Acest referat/caiet de practica va trebui sa conțină descrierea lucrărilor/proiectelor la care ați participat in timpul semestrului. Practica e desfășurată pe întregul parcurs al semestrului deci trebuie ca și conținutul prezentării sa fie in consecință.  Colocviul se desfășoară oral cu prezentarea lucrărilor și verificarea actelor necesare.

Anexele și documentatia necesara le găsiți accesând linkul de mai jos și fișierele:

https://civile.utcb.ro/sunt-student/practica/

Hatarare-Senat-Metodologie-desfasurare-practica-2018-2019

Hotarare-senat-4673-2020-completare-metodologie-practica

 

 

 

 

Anunț important [06.07.2022] PRACTICA IUNIE 2022 !!!!!

Având în vedere că pentru cei care au susținut programul de practică în cadrul facultății a intervenit o schimbare majoră în programul de activități, colocviul de practica se va susține după cum urmează:
  • Pentru cei care nu au efectuat practica în cadrul FILS – Joi 07.07.2022 la ora 10.00 – dl. Radu Turcanu va coordona această activitate
  • Pentru cei care au efectuat practica în cadrul FILS și participă și Joi la activitățile organizate – Vineri 08.07.2022 ora 9.00 – dna. Ioana Teodorescu va coordona această activitate.
Vă atragem atenția că dosarul de practică trebuie să aibă în mod obligatoriu documentele privitoare la activitatea dvs la practică semnată de coordonatorul de la compania unde ați efectuat practica, aceasta însemnând completarea anexei cu aprecierea activității dvs și confirmarea numărului de ore.
De asemenea, raportul de practică trebuie să cuprindă descrieri detaliate a ceea ce ați desfășurat în stagiu. În ziua susținerii colocviului, cadrele didactice pot fi găsite la birourile Departamentului de inginerie civilă la parter, clădirea FCCIA.

Anunț important [14.06.2022] PRACTICA IUNIE 2022 !!!!!

Va rugam sa accesati grupul dedicat practicii de pe platforma MT pentru pasii urmatori si informatii noi, importante

Anunț important [10.06.2022] PRACTICA IUNIE 2022 !!!!!

În vederea unei bune organizări a  stagiului de practică,  studenții anului III Inginerie civilă Engleză și Franceză care doresc să efectueze practica în cadrul programului oferit de UTCB sunt rugați să se înscrie pe echipa MT   “PRACTICA/PRACTICAL STAGE/STAGE PRATIQUE – FILS IUNIE/JUNE/JUIN 2022”  utilizând codul  hthf783  până la data de 15.06.2022 ora 12.00 cel mai târziu.

Vă reamintim că studenții anului III Inginerie civilă Engleză și Franceză care doresc să efectueze practica înafara programului oferit de UTCB pot face acest lucru completând  o cerere Anexa 2 – Cerere pentru efectuarea practicii de specialitate în cadrul unei companii din domeniul constructii și să o trimită pe adresa ruxandra.erbasu@utcb.ro până la data de 15 iunie 2022, ora 12.00. 

În cazul în care se alege varianta de a efectua stagiu de practică la o entitate juridică care își desfășoară activitatea  în domeniul construcțiilor înafara organizării UTCB trebuie sa pregateasca pachetul de documente de mai jos:

Anunt important [08.06.2022]

Practica topografica pentru anul I se va desfasura incepand cu data de 20.06.2022 dupa cum urmeaza:

Inginerie civila in limba engleza:  intalnirea va avea loc la ora 11.00 in sala III9 Geodezie

Inginerie civila in limba franceza: intalnirea va avea loc la ora 10.00 in sala II15 CFDP

[Actualizare 25 Iunie 2021]

în atenția studenților din anul III specializarea IC_E+IC_F

Va rugăm sa accesați linkurile de mai jos pentru a găsi împărțirea pe grupe  si programul de desfășurare al stagiului de practica.

Prima zi de practica, Luni 28.06.2021 se va desfășura on-line pe echipele dedicate de pe platforma Microsoft Teams, așa cum se precizează mai jos.

Practical stage – Stage practique FILS UTCB 28.06-16.07 , groups -groupes 1+2

 Stagiu practica studenti UTCB 30.06.2021

[Actualizare 24 Iunie 2021]

[Practica de domeniu] – în atenția studenților din anul I specializarea IC_F

! Informații referitoare la Practica Topografică din anul I Pratique Topo

[Practica de domeniu] – în atenția studenților din anul I specializarea IC_E

Pentru Practica Topografica din anul I IC_E- Surveying, codul este y92zoor. Ora de începere ora 9.00

[Practica de specialitate] – în atenția studenților din anul III specializarea IC_E si IC_F

Practica organizată de facultate se va desfășura în sistem hibrid atât pe platforma Microsoft Teams, cât și în sistem față-în-față, iar clasele de MT vor avea următoarele coduri de acces, studenții trebuind să se înscrie în aceste echipe:

Perioada de desfășurare: 28.06.2021 – 16.07.2021

Prima întâlnire va avea loc în echipele specificate, pe data de 28.06.2021 la orele 10.00.

Participarea la activitățile organizate de universitate este obligatorie pentru studentii anului III care efectuează programul de practică în cadrul programului facultății, dar este permisă tuturor categoriilor de studenți interesați.

Studenții de anul III specializarea IC_E sunt rugați să completeze chestionarul următor:

https://forms.office.com/r/TB7Dd9kjEd

Studenții de anul III specializarea IC_F sunt rugați să completeze chestionarul următor:

https://forms.office.com/r/khDM0z2NMY

*Studenții de anul II specializarea IC_E care doresc să participe la vizitele pe șantier sunt rugați să completeze chestionarul următor:

https://forms.office.com/r/x0QL2VNsaJ

*Studenții de anul II specializarea IC_F care doresc să participe la vizitele pe șantier sunt rugați să completeze chestionarul următor:

https://forms.office.com/r/B8G8D47TqH

*Participarea studenților de anul II la stagiul de practică este opțională și nu se va echivala cu stagiul de practică din anul III de studii.

Alte situații:

Este permisă efectuarea practicii în afara programului organizat de facultate, la o entitate juridică care își desfășoară activitatea  în domeniul construcțiilor, cu condiția ca studentul să completeze o cerere (Anexa 4) și să o trimită pe adresa florin.pavel@utcb.ro până la data de 28 iunie 2021, ora 10.

Colocviul de practică se va susține pe data de 16 iulie începând cu ora 10.00.

Susținerea va avea loc pe platforma digitală în cadrul echipelor mai sus menționate, pentru ambele tipurile de stagii de practică (în cadrul programului  organizat de facultate sau la o entitate juridică care își desfășoară activitatea  în domeniul construcțiilor).

Studenții care au ales să își desfăsoare activitatea de practică în exteriorul facultății vor trebui să se înscrie pe grupurile Microsoft Teams corespunzatoare utilizând codurile de mai sus.

La colocviul de practică studenții trebuie să prezinte:

Metodologia privind organizarea și desfășurarea practicii în cadrul programelor de studii universitare de licență și masterat valabilă pentru desfășurarea activităților față în față poate fi consultată aici.

Completare Metodologiei privind organizarea și desfășurarea practicii în cadrul programelor de studii universitare de licență și masterat pentru organizarea și desfășurarea practicii în perioada de suspendare a activităților didactice față în față poate fi consultată aici.

ANEXE:

[Actualizare 03 Iunie 2021]

! Informații referitoare la Practica Topografică din anul I Pratique Topo


Practica 2020