Inginerie structurală – în limba franceză

La Facultatea de Inginerie în Limbi Străine (FILS) din cadrul UTCB (universitate cu „grad de încredere ridicat„, calificativ acordat de ARACIS) te așteaptă două specializări de master: „Inginerie Structurală” în limbile engleză (Master of Structural Enginering) și franceză (Master Ingénierie des structures), ambele acreditate de MEN și de ARACIS începând cu anul universitar 2013-2014. Programele de studii în domeniul ingineriei civile de la UTCB sunt ierarhizate în categoria A de MEN.

UTCB a semnat cu Université de Liège în ianuarie 2017 un acord de dublă diplomă pentru ambele mastere FILS (acord care va funcționa cu mobilități în ambele sensuri, studenții selectați urmând a frecventa primul an de master în universitatea de origine și al doilea an în universitatea parteneră; o parte dintre studenții FILS selectați vor beneficia de sprijin Erasmus+ pentru mobilități). La Université de Liège cursurile din anul doi de master vor fi în limba engleză.

Studenții care se înscriu la masterele FILS au de asemenea posibilitea obținerii simultane a două diplome (una de inginer – in Franta si alta de master – in Romania), în cadrul acordului de dubla diploma încheiat între UTCB si Ecole des Ponts Paris Tech, Franta. In acest caz, selectia candidatilor se face in timpul ultimului semestru de licenta la UTCB.

Planuri de studii

Avantajele studiilor de master într-o limbă străină la FILS

Campusul UTCB Tei

Burse

UTCB oferă burse de studiu (620 lei/lună), de merit (800 lei/lună), burse sociale (580 lei/lună), burse de performanță (1100 lei/lună), etc.

Parteneri

  

 

Viața studențească

ASF Asociatia Studenților Francofoni – UTCB

Ascb Asociația Studenților la Construcții din București      www.ascb.ro/