Concursuri studențești

Concursul studențesc „Traian Lalescu”

PROFESOR COORDONATOR:

  • Conf.Dr. Ion MIERLUȘ MAZILU (Director Departament)

PROFESORI:

  • Lect.Dr. Mariana ZAMFIR
  • Lect.Dr. Daniel TUDOR
  • Lect.Dr. Lucian NITA
  • Conf.Dr. Ileana BUCUR

PREZENTARE:

Traian Lalescu (1882-1929), eminent matematician, profesor, inginer, academician, a predat la Facultatea de Științe a Universității București si a avut un rol important în apariția Gazetei Matematice. Este autor al unor lucrări ce au deschis drumuri noi în literatura de specialitate, un savant cu o putere de munca ieșita din comun.

Concursul care ii poarta numele are o îndelungata tradiție în Învățământul romanesc. El a fost organizat pentru întâia oara în 1962 și a înregistrat o întrerupere intre anii 1989-1996. Din anul 2008, beneficiind și de sprijinul Fundației “Traian Lalescu”, concursul se desfășoară la nivel național.

ETAPA NAȚIONALĂ (UniTBv):

În perioada 25-27 noiembrie 2021, Universitatea Transilvania din Brașov și Fundația Traian Lalescu, sub auspiciile Ministerului Educației, organizează următoarele evenimente: Concursul național studențesc de matematică „Traian Lalescu” și Sesiunea științifică națională de matematică și informatică.

Mai multe informații aici.


Concursul studențesc „Traian Lalescu”

28 Martie 2019, ora 10:00, sala III-2, FCCIA
Mai multe detalii aici.

Concursul studențesc „Statica Construcțiilor”

16 Martie 2019, ora 10:00, FCCIA

Undergraduate Seismic Design Competition

SDC este un concurs organizat anual de către Earthquake Engineering Research Institute prin Student Leadership Council în S.U.A. și Canada. Facultatea noastră se află anul acesta la cea de a IV-a participare la acest concurs prin echipa EERI UTCB Student Chapter și mai multe  detalii puteți afla aici.

Program intensiv traducere juridică, Portugalia