Atelier de jurilingvistică

14 March 2024

În data de 14 martie 2024, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine a avut ca oaspete pe dna. conf. univ. dr. Corina Veleanu, specialist în jurilingvistică, Universitatea Lumière Lyon 2, și membru al centrului de cercetare CeRLA – Centrul de cercetare în lingvistica aplicată.

Doamna conf. univ. dr. Corina Veleanu a ținut un atelier de lucru cu titlul „Jurilingvistica și traducerile juridice în secolul XXI – practici și provocări”, la care au participat studenții de la specializarea „Traducere și Interpretare”, ciclul licență și ciclul master și profesori ai Departamentului de Limbi Străine și Comunicare din cadrul facultății.

Atelierul de jurilingvistică s-a bucurat de sprijinul Centrului de Angajabilitate Francofonă a AUF București, unul din partenerii UTCB.

Tema prezentată de dna. conf. univ. dr. Corina Veleanu a captat atenția participanților iar atmosfera creată de oaspetele nostru a încurajat o dezbatere fructuoasă între studenți și cadrele didactice. Îi mulțumim pe această cale dnei. Conferențiar Corina Veleanu pentru lucrurile pe care ni le-a împărtășit și pentru ceea ce am putut învăța din această întâlnire frumoasă.