Evenimente DLSC

25 May 2023

Masa Rotundă „Vorbește ca să te văd!”, activitate a centrului de cercetare Traducere Speciliazată și Comunicare Interculturală (TSCI), activitate care a avut loc online, pe Platforma Teams, în grupul de lucru Colectiv DLSC. 

 

În vizită la Muzeul Național de Artă al României (MNAR), fostul Palat Regal din Calea Victoriei. Activitatea a avut loc în data de 5 aprilie 2023, în cadrul Săptămânii Limbilor Străine, și la ea au participat studenții Specializării Traducere și Interpretare (STI). Vizita a fost una ghidată. S-au vizitat spațiile istorice (Scara Voievozilor, Sufrageria Regală, Sala Tronului și mica galerie regală de lângă Sala Tronului, și apoi Galeria de Artă Românească. Studenții au fost însoțiți de dna. conf. univ. dr. Marina-Cristiana Rotaru.

 

„În vizită la palat” – vizită ghidată la Palatul Parlamentului, cu studenții APLR. Activitatea a avut loc în data de 5 aprilie 2023, în cadrul Săptămânii Limbilor Străine. Studenții au fost însoțiți de doamna conf. univ. dr. Marinela Nistea și doamna asist. univ. dr. Oana Barbu. 

    

„Să cunoaștem satul tradițional românesc!” – vizită în comuna Nana, activitate cu studenții APLR, care a avut loc în data de 8 aprilie 2023, în cadrul Săptămânii Limbilor Străine. Studenții APLR au putut cunoaște viața rurală din România, s-au întânit cu localnicii și la finalul vizitei au plantat un copac. Studenții APLR au fost însoțiși de profesorii lor, doamna asist. univ. dr. Oana Barbu și domnul drd. Alexandru Brîncoveanu. 

Întâlnire cu reprezentanții pieței de traduceri din România. În data de 18 mai 2023, studenții de la Specializarea Traducere și Interpretare (STI), anul II și anul III licență, s-au întâlnit cu reprezentanții pieței de traduceri din România. Invitații noștri au fost doamna traducător autorizat Cătălina Radu, doamna traducător autorizat Anamaria Bratu și doamna traducător autorizat Georgiana Bărăganu. Studenții au avut un dialog constructiv și clarificator în privința opțiunilor și posibilităților de dezvoltare a unei cariere de succes în domeniul traducerilor autorizate. Activitatea a fost organizată de Decanatul Facultății de Inginerie în Limbi Străine (FILS), reprezentat de dna. pro-decan conf. univ. dr. Marina-Cristiana Rotaru și de Departamentul de Limbi Străine și Comunicare (DLSC) al FILS, reprezentat de doamna director conf. univ. dr. Raluca Ghențulescu. 

   

O nouă întâlnire cu reprezentanții pieței de traduceri din România. În data de 22 mai 2023, studenții de la Specializarea Traducere și Interpretare (STI), anul II licență (grupa de germană) s-au întâlnit cu trei traducători autorizați din București, absolvenți ai Specializării Traducere și Interpretare și care lucrează în companiile de traduceri românești și străine: doamna traducător autorizat Georgiana Bărăganu, doamna traducător autorizat Noemi Sburlea, domnul traducător autorizat Costin Bădiceanu. Studenții grupei de germană au avut un dialog captivant cu cei trei invitați, care le-au vorbit despre șansele de dezvoltare a unei profesii de succes în domeniul traducerilor. Activitatea a fost organizată de doamna lector univ. dr. Cătălina Radu, membru în Consiliul de conducere al Departamentul de Limbi Străine și Comunicare din cadrul Facultății de Inginerie în Limbi Străine.