Noutăți an universitar 2021-2022

18 octombrie 2021

[Actualizare articol 15.10.2021]

Decizia senatului privind desfășurarea activităților în perioada 18 -31 octombrie 2021 activitățile didactice se vor desfășura preponderent online:

Hotarare-senat-9862-15.10.2021

[Actualizate 08.10.2021]

Conform Hotărârii Senatului din data de 8 octombrie 2021, activitățile didactice se vor desfășura online în săptămâna 11-17 octombrie 2021.

Hotarare-senat-9562-08.10.2021-desfasurarea-activitatii

Informații privind bursele:

  • Termenul de depunere al dosarelor pentru bursele sociale este extins până pe data 18 octombrie ora 14.00.
  • Anexa 6 este obligatorie pentru toate tipurile de burse sociale, acolo se trece contul.
  • Studenții care aduc la Serviciul Social dosare incomplete, nu vor beneficia de bursă socială. Nu există un termen suplimentar de completare al dosarelor după data de 18 octombrie ora 14.00.

[Actualizate 04.10.2021]

Având în vedere desfășurarea cursurilor online:

  • Dacă studentul nevaccinat nu este prezent fizic în campusul UTCB, dar are un loc de cazare în cămin, trimite o declarație pe proprie răspundere la Serviciul Social, serviciulsocial@utcb.ro, că nu este prezent în camera de cămin și nu trebuie să aducă testul SARS-CoV-2, dar achită lunar tariful de cazare. La revenirea în cămin studentul prezintă testul SARS-CoV-2. Dacă se observă că studentul a fost în cămin în perioada menționată în declarație, acesta își pierde dreptul la cazare pentru anul în curs.
  • Dacă studentul dorește să renunțe la locul de cazare, tariful de cazare achitat, pentru luna în curs, nu se restituie.
  • Tariful de cazare se achită anticipat în ultima decadă a lunii în curs, pentru luna următoare, iar pentru prima lună de cazare s-a plătit jumătate din tariful de cazare nesubvenționat pe cameră.

Dacă se eliberează locuri de cazare în căminele studențești ale UTCB, studenții care au completat chestionarul de cazare, vor fi anunțați telefonic de către Serviciul Social, cu respectarea criteriilor de cazare, în ordinea cronologică a completării acestuia.

Locurile rămase disponibile în căminele studențești nr.4 și 5 sunt rezervate pentru studenții străini care urmează să vină la studii în UTCB.

Pentru studenții nou cazați în cămin vă rugăm să parcurgeți cu atenție Protocolul UTCB cu privire la determinarea și managerierea cazurilor de infectare cu SARV-CoV2 în căminele UTCB:

[Actualizare 01.10.2021]

Conform Hotărârii Senatului din data de 1 octombrie 2021, activitățile didactice se vor desfășura exclusiv online în săptămâna 4-10 octombrie 2021.

Hotarare-senat-9258-01.10.2021-desfasurarea-activitatii

 

[Actualizare 30.09.2021]

Informații actualizate despre burse puteți găsi aici: https://utcb.ro/descopera/pagina-studentilor/burse/

Grupul oficial de telegram unde se anunță informațiile de interes îl găsiți aici: https://t.me/joinchat/Uy5jLF8w2dUEesKZ

 

[Înmatriculare/reînmatriculare – actualizare 27.09.2021]

Pentru înmatricularea/reînmatricularea în an trebuie să completați cu atenție următorul chestionar:

Înmatriculare/Reînmatriculare

Chestionarul de înmatriculare/reînmatriculare se poate completa doar accesând Microsoft Forms fiind conectat cu contul instituțional!

Pentru plata taxei de înmatriculare sau reînmatriculare puteți accesa online următorul formular de plată:

Plătește taxa aici

[Începerea anului universitar – actualizare 24.09.2021]

Conturile instituționale pentru studenții din anul I licență și master vor fi create în cursul zilei de 24 septembrie 2021. Accesul în platforma educațională MicrosoftTeams, utilizată de universitatea noastră, este prezentat în video-ul următor

Studenții care au probleme de conectare pot trimite mesaj la o365@utcb.ro începând din data de 27 septembrie.

Luni 27 septembrie 2021 ora 16.00 vă invităm la o întâlnire online cu conducerea universității pe platforma educațională MicrosoftTeams la acest link de Microsoft Teams.

Mai multe informații pentru studenții anului I ai universității noastre se găsesc în ghidul studentului UTCB, disponibil aici:

Consultă ghidul studentului

 

[Repartizare cămine – actualizare 23.09.2021]

Din cauza numărului mare de cereri de cazare și furnizarea cu întârziere a datelor privind situația școlară a studenților, repartizările studenților o să întârziere până după ora 22.00.

Repartițiile studenților pe cămine se pot consulta aici:

Numărul camerei se află la căminul unde ai fost repartizat când mergi să preiei camera.

Tariful de cazare se poate plăti online aici:

Plătește aici tariful de cazare

Tariful de cazare nesubvenționat este:

Din tariful nesubvenționat se plătește pentru prima lună jumătate în funcție de căminul unde ești repartizat.

Pentru eventualele nemulțumiri/greșeli/probleme Asociația Studenților la Construcții din București a pregătit un chestionar pe care dacă îl completați o să vă contacteze studenții voluntari începând de mâine:

Chestionar sesizări cazare

[Procedură de cazare în cămine – actualizare 21.09.2021]

23 septembrie ora 20.00 afișarea repartizărilor studenților în cămine. Lista va fi ordonată alfabetic și va conține numele studentului și căminul unde a fost repartizat. Numărul camerei nu poate fi afișat având în vedere protecția datelor cu caracter personal.

Program preluare camere de cămin:

24 – 26 septembrie 09.00 – 14.00

24 septembrie începând cu ora 09.00 se poate efectua preluarea camerelor de cămin. Camerele se preiau de la căminul unde ați fost repartizați.

Intrarea în cămin se face în baza certificatului digital European COVID sau a testului SARS-CoV-2 (test antigen sau  unul RT-PCR efectuat într-un centru omologat sau recunoscut de Ministerul Sănătății). Pentru vizitatori sau persoanele care vin să ajute mutarea studentului în cămin accesul este permis doar în baza certificatului digital European COVID. Vizitatorii pot intra în cămin doar după ce studentul și-a preluat camera pentru ca paza de la cămin să poată trece în caietul de vizitatori camera unde merge acesta.

Studentul va primi o brățară pentru perioada de cazări, iar vizitatorii vor primi o brățară de o culoare diferită și vor trebui să respecte programul de vizită  08.00 – 15.00. Este interzisă rămânerea peste noapte în cămin a vizitatorilor.

24 septembrie ora 14.00 – nu se mai pot prelua camere de cămin

Pe data de 25 și 26 septembrie programul este la fel ca cel prezentat mai sus ca exemplu pentru data de 24 septembrie.

Studenții care au marcat în cererea de cazare Subvenția tarifului de cazare trebuie să aducă documentele doveditoare, la cazare după cum urmează:

Studenții care nu au completat chestionarul până la data limită 20 septembrie 2021 ora 14.00, vor avea la dispoziție un alt chestionar (disponibil din 24 septembrie aici: https://forms.office.com/r/2VbnbwWh4W) care va fi luat în considerare după data de 27 septembrie pentru numărul de locuri rămas.

Plata tarifului de cazare corespunzătoare primei luni se plătește după data de 23 septembrie ora 20.00 după afișarea repartizărilor pe cămine.

Studenții care au completat chestionarul și nu se prezintă la preluarea camerei de cămin până la data de 26 septembrie sau nu au făcut o rezervare a locului de cazare, își pierd locul repartizat și dreptul de cazare pentru anul universitar 2021 – 2022. Cei care doresc să renunțe la cererea de cazare o pot face printr-un email la serviciulsocial@utcb.ro în care să furnizeze faptul că dorește acest lucru, numele, prenumele și CNP-ul.

Rezervarea locului de cazare se face printr-un email la serviciulsocial@utcb.ro prin care se specifică data la care se va prelua camera de cămin și de asemenea se efectuează plata tarifului de cazare pentru prima lună în perioada de cazări (după data 23 septembrie ora 20.00).