Anunț important pentru studenții cazați în cămin

4 noiembrie 2020

[Actualizare articol 04.11.2020]

Taxele de cămin se plătesc online, iar formularul de plată se regăsește la această adresă: https://utcb.ro/studiaza/pagina-studentilor/cazare/

[Actualizare articol 02.11.2020]

În conformitate cu prevederile contractuale dintre Ministerul Educației și Cercetării și Universitatea Tehnică de Construcții București, Consiliul de Administrație al UTCB a stabilit o subvenție lunară pentru cazarea în căminele universității de 160 lei pe student, valoare valabilă până la data de 31 decembrie 2020. Din luna ianuarie 2021, în funcție de finanțarea universității în noul an fiscal, subvenția poate suferi modificări ce vor fi anunțate cu celeritate.

Categoriile de studenți subvenționați și valoarea subvenției sunt după cum urmează:

Categoriile de studenți nesubvenționați sunt:

[Actualizare articol 20.10.2020 ora 21.00]

Protocol UTCB cu privire la determinarea și managerierea cazurilor de infectare cu COVID19 în cămine

Cazul în care studentul cazat în unul din căminele UTCB consideră că este simptomatic

Pasul 1. Anunță universitatea printr-un email la: serviciulsocial@utcb.ro cu următorul conținut:

Pasul 2. Serviciul social anunță administratorul pentru a-i furniza studentului o sticlă de biocid și un termometru pentru a putea defini corect simptomele pentru consultația medicală telefonică.

Pasul 3. Serviciul social anunță Cabinetul Medical al UTCB (în cazul în care mediul rămâne la universitate și nu este detașat la un spital sau DSP) sau studentul este îndrumat să apeleze medicul de familie.

Pasul 4. Definirea dacă simptomele sunt de COVID-19 și recomandarea de izolare sau testare.

Simptomatologie COVID:

Cazul studentul care s-a testat și așteaptă rezultatul

Pasul 1. Anunță universitatea printr-un email la: serviciulsocial@utcb.ro cu următorul conținut:

Pasul 2. Izolarea în cameră până la aflarea rezultatului și relocarea colegului de cameră, în cazul în care este nevoie.

Cazul în care studentul este declarat cu virusul COVID 19

Pasul 1. Anunță universitatea printr-un email la: serviciulsocial@utcb.ro cu următorul conținut:

Pasul 2. Anunțarea DSP de către student și apoi de către universitate.

Pasul 3. Anchetă epidemiologică internă prin care studentul primește telefon de la Cabinetul Medical al UTCB și de la administrația căminului și trebuie să menționeze dacă a intrat în contact cu alte persoane cazate în căminele UTCB.

Pasul 4. Livrarea alimentelor

Studenții care observă nereguli sau încălcări ale prezentului protocol sau ale reglementărilor naționale sunt rugați să anunțe de urgență administrația sau prin email la serviciulsocial@utcb.ro

Încălcarea prevederilor prezentei proceduri se sancționează cu pierderea definitivă a locului de cazare în căminele UTCB și anunțarea organelor de competență juridică.

[Actualizare 16 octombrie 2020, ora 17.00]

Vă informăm că în conformitate cu HG nr. 856 din 14 octombrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la apariția în spațiile destinate cazării studenților a trei cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de șapte zile consecutive, se instituie măsura închiderii căminului pentru o perioada de 14 zile.