Masă rotundă organizată cu prilejul „Zilei Europei”

14 iunie 2022
În contextul mesei rotunde organizate cu prilejul „Zilei Europei”, 09.05.2022, colectivul FiLS-DLSC-APLR a stabilit marcarea  „Anului european al tineretului” printr-un workshop cu acelaşi titlu.
Propunerile şi discuţiile au condus la cristalizarea unui proiect de parteneriat între UTCB, Colegiul Naţional „Sf Sava” şi Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. Acordul semnat de cele trei părţi s-a înscris şi a fost acceptat în agenda de evenimente dedicate Anului european al Tineretului de către Comisia Europeană.
Astfel, în data de 02.06.2022, UTCB a fost gazda evenimentului la care au participat elevi din licee bucureştene, doctoranzi ai Facultăţii de Litere şi lect. univ dr Miroslav Stavre de la Dept. de  Studii Culturale, secţia „Studii europene”.
Studenţii FILS şi cursanţii APLR au interacţionat cu elevii printr-o serie de prezentări din experienţele europene ale elevilor bucureşteni în cadrul a diverse programe de tipul Erasmus, dar si prin jocuri şi dialoguri pe tema „Ce mă defineşte ca tânăr european”.