Informații – Începere an universitar 2020-2021 (05.10.2020)
- Pentru studenții care nu au cont instituțional și de Microsoft Teams vă rugăm să completați noul chestionar.
https://forms.gle/9H6DFh4zbvnzEsZj9 - Procedura de activare a contului poate fi accesată aici: https://www.youtube.com/watch?v=QH_Chq5pUeY&ab&ab_channel=UTCB
Pentru probleme de primire a emailul sau probleme de logare puteți trimite e-mail către o365@utcb.ro. - Pentru înscriere, vă rugăm să completați următorul link care conține numele și prenumele:
Atenție, trebuie să folosiți contul instituțional pentru a răspunde la chestionar!
Taxele aprobate în ședința Senatului UTCB din data de 22 septembrie 2020 se pot consulta aici: https://utcb.ro/wp-content/uploads/2020/09/Cuantum-taxe-2020-2021.pdf
Pentru primirea carnetelor de student și a legitimațiilor de transport, după completarea fișei de înscriere și plata taxelor de înmatriculare (pentru studenții anului I), a taxelor restante (dacă este cazul) și a taxelor de studii (tranșa I, dacă este cazul), studenții vor fi invitați la secretariatele facultăților pentru semnarea documentelor și ridicarea acestora, după data de 15 octombrie 2020. Studenții anului I vor depune la secretariat și două poze în format 3x4cm. Vom anunța pe site în timp util datele la care studenții vor fi invitați să vină la secretariate.
Regulamentul privind desfășurarea activităților didactice asistate prin comunicații electronice la distanță (on-line) pentru ciclurile de Licență și Master în Universitatea Tehnică de Construcții București este disponibil aici: https://utcb.ro/wp-content/uploads/2020/09/Regulament-activitati-online-revizuit-22092020.pdf
Începând de 24.09.2020, studenții de anul I licență primesc pe e-mailul folosit pentru înscrierea în platforma de admitere un mesaj din partea UTCB cu datele de activare a contului institutional. Mesajul primit este de la UTCB, cu subiectul: Cont Office 365 – UTCB. Procedura de activare a contului poate fi accesată aici: https://www.youtube.com/watch?v=QH_Chq5pUeY&ab&ab_channel=UTCB
Pentru probleme de primire a emailul sau probleme de logare puteți trimite e-mail către o365@utcb.ro.
Studenții din anul I master care nu sunt absolvenți UTCB din anul universitar 2019-2020 trebuie să completeze chestionarul: https://forms.gle/8y7gCPqKzQAspkkG9 pentru a primi mesajul de la UTCB cu datele de activare a contului institutional, după care urmează procedura publicată în clipul de mai sus.
Folosind linkul de mai jos veți descărca un ghid pentru studenții de anul I ce cuprinde un rezumat privind activitățile, documentele și procedurile universității.
În data de 25 septembrie toți studenții din anul I vor primi pe e-mailul folosit la înscriere contul instituțional de forma prenume.nume@student.utcb.ro, cont pe care îl vor folosi pentru platforma online de învățare folosită de universitatea noastră. De asemenea, pe site-ul universității va fi postată și o procedură prin care vom explica modalitatea de conectare la platforma online de învățare.
Pe data de 28 septembrie, la ora 14.30, pe platforma de învățare online se va transmite deschiderea oficială a anului universitar 2020-2021 la UTCB. Revenim pe data de 27 septembrie cu o actualizare privind linkul de participare.
Tot în ședința Senatului UTCB din data de 22 septembrie 2020 s-au aprobat tarifele nesubvenționate de cazare pe camere pentru anul universitar 2020, cu mențiunea că acestea vor fi recalculate în cazul reducerii cuantumului cheltuielilor aferente funcționării căminelor:
- Tarif de cazare pe cameră în căminul C3 – 600 lei
- Tarif de cazare per cameră în căminul C4 – 710 lei
- Tarif de cazare per cameră în căminul C5 – 1200 lei
- Tarif de cazare per cameră în căminul C7 – 790 lei
Tarifele de cazare în cămin ce se vor aplica pentru studenții școlarizați pe locurile de la buget se obțin prin scăderea subvenției (de aproximativ 150 lei pe student, valoarea exactă fiind stabilită anual de ministerul de resort) din tariful nesubvenționat pe student (ce se obține prin împărțirea tarifului nesubvenționat pe cameră la numărul de studenți cazați în cameră).
Căminul C5 este destinat studenților internaționali, iar căminul C7 este singurul în care se pot caza studenții familiști.
Studenții pot beneficia de cazare preferențială (prin alegerea căminului) în funcție de următoarele criterii de departajare:
A. Criteriul 1 – performanțele academice
- Student cu toate creditele promovate – 5 puncte
- Student cu 1 – 4 credite restante – 4 puncte
- Student cu 5 – 9 credite restante – 3 puncte
- Student cu 10 – 14 credite restante – 2 puncte
- Student cu 14 – 20 credite restante – 1 punct
- Student >= 21 credite restante – 0 puncte
B. Criteriul 2 – anul de studiu
- Student anul I – 1 punct
- Student anul II – 2 puncte
- Student anul III – 3 puncte
- Student anul IV – 4 puncte
- Student master I – 5 puncte
- Student master II – 6 puncte
- Student doctorand – 10 puncte
C. Criteriul 3 – Membru al Senatului UTCB (cu o prezență pe anul universitar precendent de 2/3 din totalul întâlnirilor) – 1 punct
D. Criteriul 4 – Membru al Consiliului facultății (cu o prezență pe anul universitar precendent de 2/3 din totalul întâlnirilor) – 1 punct
E. Criteriul 5 – activități de voluntariat în anul universitar precedent (dovada va fi asumată public de organizația gazdă prin încărcarea pe site-ul organizației a raportului de activitate anual pentru studenții în cauză)
- între 50 și 100 de ore de voluntariat – 1 punct
- peste 100 de ore de voluntariat – 2 puncte
Studenți familiști pot fi cazați numai în căminul C7 și sunt eligibili :
- studenții care dețin certificat de căsătorie, în condițiile în care cel puțin unul dintre membrii familiei este student în an curent în UTCB;
- studenții UTCB care dețin document notarial de concubinaj, în condițiile în care ambii studenți au punctajul minim necesar pentru repartizarea preferențială în căminul C7.
Repartizare locurilor de cazare în baza informațiilor primite de la secretariatele facultăților încep din data de 23 septembrie și vor fi finalizate până pe data de 25 septembrie, urmând ca în funcție de noile repartizări studenții să se poată caza/reloca în weekendul 26-27 septembrie.
[Articol publicat în data de 22 septembrie 2020 ora 18.30]
Anul universitar 2020-2021 va debuta pe data de 28 septembrie.
În data de 22 septembrie 2020 Senatul UTCB a hotărât începerea activităților didactice în regim online (scenariul 3) pentru studiile universitare de licență și master din toți anii de studii, și pentru studenții înmatriculați la doctorat în anul universitar 2020-2021. Studenții înmatriculați la studii universitare de doctorat în anii universitari anteriori vor desfășura activitatea de pregătire doctorală în scenariul 2 (hibrid).
Senatul UTCB va analiza din nou, la jumătatea lunii octombrie, contextul epidemiologic și va actualiza, dacă este cazul, scenariile aplicate, îndeosebi pentru studenții anului I de licență. În eventualitatea activării ulterioare a scenariului 2 (hibrid) pentru studenții anului I de licență, va fi disponibil căminul C3 pentru cazarea acestora.
Vă rugăm să urmăriți site-ul UTCB pentru actualizări.
Conform Articolului 3 din Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății privind măsuri de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, UTCB va convoca Senatul universității în data de 22 septembrie 2020, în cadrul căruia se va stabili aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a activităților didactice în instituție.
Ordinul complet poate fi consultat aici: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/229693
Pentru mai multe detalii verificați site-ul Ministerului Educației și Cercetării: http://educatiacontinua.edu.ro/invatamant-universitar.html