ALUMNI

 

 

Secarin Diana

Promotia 2013-2019 la FILS, studii in limba franceza.

Faptul ca am ales Facultatea de Inginerie in Limbi Straine nu numai ca m-a ajutat pe plan profesional, dar si pe plan personal.Am avut oportunitatea de a invata alaturi de colegi din Franta, Tunisia si Maroc in cei 6 ani de studii, dar si de a petrece timpul liber impreuna, astfel afland mai multe lucruri interesante despre tarile lor de origine.

Cu ajutorul oferit de catre profesori, mi-am realizat stagiul practic in anul III -Licenta  in Montpellier, la compania imobiliara Terres du Soleil,Montpellier. Am fost foarte multumita de conditiile pe care le-am avut si de faptul ca, pe toata perioada stagiului practic, am avut sustinerea Domnului Decan Aldea, pentru orice intrebare legata de cazare/transport sau alte situatii. Acest stagiu m-a ajutat la intelegerea etapelor de constructie intr-un santier din Franta, dar si de imbunatatirea limbii franceze, avand contact direct cu colegii de la birou zilnic.

Pentru ca am realizat cat de mult m-a ajutat cunoasterea unei limbi straine in acest domeniu pe parcursul a celor 4 ani de licenta, am ales sa continui cu Masterul in Inginerie Structurala la FILS. Din nou, am avut parte de o alta oportunitate oferita de programul Erasmus: ultimul semestru din anul II de master, pentru pregatirea dizertatiei, la Universitatea din Nantes, in Saint-Nazaire. Aceasta experienta m-a ajutat foarte mult, avand sustinerea coordonatorilor de dizertatie din Franta si Romania.

In concluzie, FILS mi-a oferit sansa de a ma dezvolta pe mai multe planuri si recomand si altor studenti sa ia parte unui colectiv/unui sistem de invatare international.

 

 

Petre Șerban

Absolvent FILS franceză 2014

Master Ingénierie de Structures 2017

 

Am ales facultatea de Inginerie Civila pentru ca-mi doream sa fac “acel ceva” care se vede, “acel ceva” care ramane, “acel ceva” care sa bucure si sa ma bucure si anume inginer constuctor. Mi-am dorit sa studiez in limba franceza pentru a avea un avantaj in momentul in care trebuia sa fac pasul spre piata muncii. Studiul intr-o limba straina nu mi-a adus doar avantajul aprofundarii limbii franceze, ci si posibilitatea de a invata mai multe si de a interactiona cu oameni de diverse nationalitati.

Profesorii facultatii de Inginerie in Limbi Straine te vor ajuta sa ajungi un inginer constructor exceptional, fiindu-ti prieteni, confidenti si cei mai duri critici cand tratezi cu neseriozitate drumul tau catre meseria de inginer.

Pe perioada celor patru ani de licenta am facut voluntariat in cadrul ASCB (Asociatia Studentilor la Constructii din Bucuresti). Aici am cunoscut oameni deosebiti cu care am organizat evenimente caritabile, educationale, petreceri si cu care am legat prietenii frumoase. Implicarea mea in activitati de voluntariat m-a ajutat sa ma dezvolt atat pe plan personal, cat si profesional.

Daca-ti doresti sa fii un inginer constructor exceptional si sa beneficiezi de numeroase avantaje atunci cand te vei afla in fata unui potential angajator consider ca FACULTATEA DE INGINERIE IN LIMBI STRAINE este alegerea potrivita.

 

Cristina Florescu 

Absolvent FILS franceză 2014,

Master Ingénierie de Structures 2017

Prietenii tai poate și-au ales deja drumul pe care vor sa meargă mai departe, iar tu poate încă te gândești: eu ce fac acum? Nu te îngrijora, multi dintre noi am ne-am pus aceasta întrebare. Iți pot spune doar de ce am ales eu această facultate, iar după absolvire pot afirma că a fost cea mai bună decizie.Încă nu te-ai hotărât ce facultate vrei să urmezi însă cu toate acestea ai o inclinație către științele exacte? Cum iți suna cuvântul inginer?? Inginer constructor!!!

Dacă iți dorești sa te autodepășești, sa cauții soluții când pare că nu ai mai avea unde să le găsești, FILS este alegerea ideala. Studiul într-o limbă străină te pregătește să fi deja un profesionist mondial, nelimitându-ți competențele doar la nivel național, creând astfel tipul de absolvent pregătit să își demonstreze capacitățile în orce loc de pe planetă.

Aici vei găsi profesori care te vor îndruma și motiva pentru atingerea obiectivelor propuse, fapt datorat pregătirii profesionala de excepție de care dau dovadă. Nu de puține ori am auzi de la cadrele didactice: vreți sa ne întâlnim după orele de curs pentru a vedea împreuna cum ați avansat la proiect? sau: nu ezitați sa îmi scrieți pe e-mail. Tot aici am descoperit că relația student-profesor te poate ghida nu doar în viața profesională, cât și în cea personală, eu păstrând și în prezent legătura cu o parte din profesorii pe care i-am avut de-a lungul anilor.

Un alt avantaj este schimbul intercultural de care poți beneficia. Vei avea colegi care te vor ajuta sa descoperi noi culturi, tradiții și obiceiuri diferite față de cele locale. Veți crea o « mica comunitate » a vostră care se va baza pe dorința de a va cunoaște  și de a lega prietenii pe viață. Cu siguranța vei vrea că această « mică comunitate » să ajungă și la ceilalți prieteni ai tăi.

Tot aici vei găsi alți oameni minunați care sa reunesc în: Asociația Studenților de la Construcții din București – ASCB, iar dacă nu ma crezi când zic că sunt MINUNAȚI, te invit pe pagina lor de facebook să vezi câte fapte demne de lăudat fac.

Veronica Colibă

Absolvent Master „Ingénierie des Structures”- 2015

Doctor inginer, UTCB, 2019

 

 

 

Ingineria este una dintre cele mai vechi meserii din lume, fapt pentru care alegerea de a o urma a fost una foarte uşoară.  O carieră în inginerie civilă îţi oferă numeroase oportunitaţi de a călători, de a acumula cunoştinţe esenţiale ce pot fi aplicate în diferite domenii, dar şi experienţe personale diverse.

Faptul ca am studiat în limba franceză mi-a oferit posibilitatea să aprofundez o limbă de uz internaţional şi să iau contact cu diferite medii culturale. Un alt avantaj al urmării cursurilor de inginerie civilă în limba franceză a fost faptul ca am avut şansa de a-mi elabora lucrarea de disertaţie în cadrul unui laborator de cercetare de la o universitate prestigioasă din Franţa.

Consider ca experienţa de a studia un domeniu tehnic într-o limbă straină este unică şi prin urmare sfătuiesc pe oricine să urmeze cursurile acestei facultaţi.

Ioana Teodorescu
Absolvent Licenta FILS (in franceza) 2013
Absolvent Master FILS (in franceza), 2015

Doctor inginer, UTCB, 2018

Acum după şase ani (patru ani de licenţă şi doi ani de master) sunt sigură că am luat decizia bună de a urma cursurile la F.I.L.S. şi  în special predate în limba franceză.  Chiar dacă la început, a fost greu să mă acomodez cu termenii noi şi cu faptul că se preda în franceză la fiecare curs, acum nu pot să-mi imaginez altfel orele.

Cu toate că anul nostru a fost mic, comparativ cu secţia de română, m-am simţit foarte bine în colectivul meu; ne-am împrietenit şi asta ne-a ajutat să lucrăm împreună la proiecte sau să învăţăm pentru examene şi sunt sigură ca ne vom întâlni şi peste ani cu acelaşi mare drag. Fiind un colectiv mic, am fost apropiaţi şi de profesori cărora le mulţumim pentru că ne-au împărtăşit din cunoştinţele lor.

Nici acum dupa şase ani de studii, proiecte, examene şi prezentări nu regret nicio clipa decizia mea de a urma cursurile Facultăţii de Inginerie în Limbi Străine!

Caterina Negulescu
Absolvent 2002
Doctor inginer, UTCB, 2010
Ingénieur civil, Unité Risques Sismiques
BRGM Bureau de Recherches Géologiques et Minières, France

Cand am absolvit liceul am ales sa urmez cursuri in limba franceza la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti fara sa banuiesc perspectivele extraordinare pe care mi le ofera aceasta optiune. Sectia in limba franceza din cadrul FILS mi-a dat posibilitatea sa-mi completez formarea profesionala in tari ca Franta si Belgia prin burse de studii Erasmus-Socrates si AUF (Agence Universitaire de la Francophonie). Dupa absolvirea facultatii am avut sansa de a lucra alaturi de profesorii mei la UTCB in cadrul proiectului european NEMISREF si la Centrul National pentru Reducerea Riscului Seismic in cadrul unui proiect al Agentiei Japoneze de Cooperare Internationala (beneficiind si de un stagiu profesional in Japonia). Apoi am optat pentru un post la BRGM (Bureau de Recherches Géologiques et Minières) in Orleans, Franta. Reusita mea o datorez formarii profesionale pe care am dobandit-o in facultate, competentei si daruirii cu care am fost indrumata de profesorii mei.

Vlad Ciupitu
Absolvent Licenta FILS (in engleza) 2011
Absolvent Master Universitatea Portsmouth, 2012

Am ales facultatea de inginerie civila in special pentru provocarea pe care mi-a oferit-o. Am stiut din start ca voi invata lucruri palpabile si esentiale pentru o lume in plina dezvoltare din punct de vedere al constructiilor, in special in Romania.
Cel mai important factor in alegerea Facultatii de Inginerie Civila in Limbi Straine (Engleza) a fost ideea de a studia in strainatate un master. Am ales Marea Britanie unde am si lucrat timp 2.5 ani ca inginer proiectant.
Pot spune ca lucrurile invatate la facultate in Romania au fost cu mult peste nivelul de educatie intalnit in Marea Britanie in acest domeniu, si mi-a fost de folos in calatoria mea prin insula britanica.
Sfatuiesc pe oricine care are de gand sa isi continue studiile superioare (Master) intr-o tara ca Marea Britanie, ca a isi urma studiile la FILS este un lucru esential.
Fiind o facultate tehnica cu termeni tehnici si rar folositi in limba de zi cu zi, a studia acest profil in Limba Engleza reprezinta un avantaj enorm pentru a putea studia si lucra in acest domeniu peste hotare.

Bogdan Teodorescu
Sef promotie FILS FR 2011, Inginer ENPC (Franta) 2014, Master UTCB 2015
Inginer Bog’Art

A avea avantaje si a profita din plin de ele. Asa se rezuma roadele celor 7 ani si jumatate de studii universitare. Inca din clasa a IX-a stiam unde vreau sa dau la facultate, deoarece aflasem ca exista posibilitatea sa inveti inginerie si in acelasi timp sa iti imbunatatesti o limba straina, in special cu vocabularul tehnic de specialitate. Prin urmare alegerea a fost facuta si nu am fost dezamagit la finalul celor 4 ani, cand am absolvit ca sef de promotie. Pe parcursul acestor ani am efectuat 3 stagii practice, unul dintre ele chiar la Paris, beneficiind de o bursa din partea AUF (Agence Universitaire de la Francophonie).
Tot datorita faptului ca am facut FILS Franceza, in 2011 am plecat cu Bursa Erasmus in programul de Dubla Diploma UTCB-ENPC, aspect pe care il recomand tuturor studentilor de la Constructii, deoarece este o experienta minunata care iti permite sa ai o alta viziune si sa descoperi lucruri noi. Cu o astfel de baza, am reusit fiecarui interviu, atat de stagiu cat si de angajare.
Urez succes celor ce inteleg ce inseamna sa ai avantaje fata de contracandidat.

Catalin Alexandru Zaharescu
Licenta “Civil Engineering” – 2008 – 2012 (FILS-UTCB, Romania)
Master “Geotechnical Engineering” – 2012-2013 (Newcastle University, UK)
Doctorat “Geotechnical Engineering” – 2013 – 2016 (Loughborough University,UK)

Decizia de a urma cursurile Facultatii de Inginerie in Limbi Straine, sectia in limba engleza, a fost una foarte inspirata deoarece am avut sansa de a studia ingineria civila la un nivel inalt. Am avut parte de un colectiv de profesori foarte bine pregatiti cu vaste cunostinte teoretice dar de asemenea si experienta practice. Dupa terminarea celor 4 ani de facultate am fost admis la Universitatea Newcastle Upon Tyne, la un master de inginerie geotehnica. Cunostintele dobandite pe parcursul celor 4 ani de facultate m-au ajutat foarte mult, reusind sa obtin diploma de masterat cu calificativul de Merit.
In timpul masteratului am aplicat pentru o pozitie de doctorand la Universitatea din Loughborough, si am obtinut o bursa completa pentru 3 ani de studiu, pe care ii voi finaliza in Septembrie 2016. Toate realizarile pe parcursul masterului si doctoratului sunt dovada foartei bune pregatiri obtinute la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, sectia de Inginerie Civila in Limba Engleza.
Sunt de parere ca decizia de a urma FILS in cadrul UTCB este foarte buna deoarece ofera o pregatire temeinica pentru viitoarea cariere si de asemenea ofera un avantaj foarte importat, acela fiind posibilitatea de a studia integral in limba engleza.

Armel Costel EBLOHOUE
Diplômé 2009
Ingénieur géotechnicien, Bee Engineering, Paris

Après mon baccalauréat Mathématiques Sciences physiques au Benin, j’ai voulu faire des études de génie civil. Mon père, ayant étudié le génie civil en Roumanie, m’a conseillé l’Université Technique de Constructions de Bucarest pour la qualité et le caractère pratique de la formation. Étudier dans la section francophone m’a permis d’apprendre les règles de constructions roumaines et européennes, mais aussi de me familiariser avec les spécificités françaises en matière de constructions. L’université dispose aussi de nombreux partenariats avec des universités étrangères. C’est ainsi qu’après mon Bachelor obtenu en 2009 (Bac+4), j’ai pu compléter ma formation par un master en mécanique des sols à l’École Nationale des Ponts et Chaussées de Paris. Aujourd’hui je travaille comme ingénieur géotechnicien pour une société de conseil en ingénierie à Paris. J’ai beaucoup apprécié l’approche pédagogique de la formation en Roumanie, qui me permet aujourd’hui d’avoir une vision beaucoup plus pratique des problèmes. J’ai beaucoup aimé l’ambiance générale aussi bien à l’université qu’en dehors qu’en dehors.

Florin Pavel
Absolvent 2008
Doctor inginer, UTCB, 2012
Sef lucrari UTCB

Prin studiile facute in cadrul sectiei in engleza de la FILS am avut norocul si sansa sa dobandesc o serie de cunostinte atat din literatura de specialitate din Romania, cat mai ales din cea straina. Din facultate pot spune ca am plecat cu o baza solida de cunostinte in mai multe domenii care mi-au permis, dupa terminarea celor 5 ani de studii, sa urmez un master tot in Inginerie Civila si mai apoi un doctorat in cadrul UTCB. Anii petrecuti in facultate m-au ajutat sa-mi descopar o pasiune, care intre timp a devenit chiar si subiect de teza de doctorat.

Basarab Chesca
Absolvent 2003
Doctor inginer, UTCB, 2011
Lector la Univ. de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti

FILS oferă viitorilor ingineri oportunitatea de a învăţa o gama larga de noţiuni teoretice predate de profesori cu o bogata experienţă profesională. Studiul intr-o limba străină determină învăţarea vocabularului tehnic necesar lucrului in echipe cu parteneri internaţionali. Relaţia student profesor este prietenoasă iar seriile cu maxim 50 de studenţi pe an favorizează o interacţiune uşoară cu cadrele didactice. Mulţumesc celor care au avut iniţiativa de a înfiinţa FILS şi cadrelor didactice care au contribuit la pregătirea mea profesională

Carmen Dragota
Absolvent 2003
Senior Structural Engineer
WorleyParsons Europe Limited, Great Britain

A fi sau a nu fi inginer… aceasta este intrebarea. Cel mai important lucru cand esti in situatia de a face o alegere este sa ai cat mai multe informatii despre optiunile pe care le ai la dispozitie. In cazul absolventilor de liceu, intrebarea se poate pune: “A fi sau a nu fi inginer?” Oare ce presupune acest lucru, la ce trebuie sa te astepti? Ce vei face, concret? Ma refer aici nu numai la anii de facultate, dar mai ales dupa absolvire.La terminarea liceului, am ales sa urmez cursurile FILS (in limba engleza). Pe langa faptul ca meseria de inginer mi se pare o meserie care va avea cautare mereu, m-a atras si ideea de a invata in limba engleza. Nu regret alegerea facuta. Dupa ce am terminat facultatea, am urmat un Master in Inginerie Geotehnica si am lucrat doi ani in cadrul UTCB, la catedra de Mecanica, Statica si Dinamica Constructiilor. A urmat apoi un job in cadrul unei firme internationale din domeniul petrol si gaze, unde am avut sansa de a lucra si in Alabama si Princeton. In prezent lucrez ca inginer in Londra, in cadrul unei firme de inginerie australiene care are sedii in mai multe locatii internationale. Aceasta facultate ofera absolventilor perspective largi de a fi permanent la curent cu progresul tehnologic, de a putea accesa cu usurinta articole si materiale din literatura de specialitate internationala, de a comunica cu usurinta cu omologi din diverse colturi ale lumii si de a se incadra si in piata de munca internationala. Acestea ar fi cateva din avantajele de a fi absolvent al FILS. As vrea totusi sa subliniez ca cine urmeaza aceasta cale trebuie totusi sa dea dovada de multa seriozitate, pentru ca in general, facultatile tehnice nu sunt usoare. Nu sunt nici grele, daca se acorda atentia cuvenita in timpul anului. Urez succes tuturor celor care aspira la o cariera in ingineria constructiilor.

Ana Maria CALUGARU GHITA
Absolvent 2009
Ingénieur structure
SETEC Bâtiment, France

Hotararea viitoarei meserii este una dintre marile alegeri pe care le ai de facut in viata. E foarte important sa faci ceva ce te pasioneaza pentru a putea fi bun in meseria ta! Alegerea de a urma cursurile FILS in limba franceza a fost o alegere foarte buna. FILS mi-a oferit baza tehnica necesara pentru a deveni un bun inginer si de asemenea sansa de a pleca pentru 3 ani intr-un acord de dubla diploma cu Ecole des Ponts et Chaussées in Franta. O ocazie perfecta pentru completarea formarii atat pe plan profesional cat si personal, o ocazie ce mi-a deschis “poarta” profesionala dorita. In prezent lucrez ca inginer in Paris, pentru una dintre marile firme de inginerie franceze, post ce imi permite sa lucrez cu marile cabinete de arhitectura a lumii (Frank Gehry, Kengo Kuma, Valode et Pistre, Architecture Studio, etc…) pe proiecte internationale de mare anvergura, atat constructii noi cat si reabilitari (muzee, teatre, spitale, universitati, etc). Multumesc mult tuturor profesorilor care au contribuit la pregatirea mea profesionala si care mi-au indrumat pasii pe aceasta cale si urez succes tuturor celor care vor alege acest domeniu interesant.